Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Lu Jong – Tibetan Healing Yoga & meditatie | 8 delige do av reeks

februari 22 @ 19:30 - 21:00

€167,00

Tibetaanse bewegingen & ademhalingen

Lu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Mensen vertellen dat hun leven erdoor veranderd. De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven.

Grote diversiteit aan yogavormen

Een essentieel verschil is er niet natuurlijk. Veel oosterse culturen werken met beweging en ademhaling om het energetisch systeem in balans te brengen. Het verschil ligt vooral in de invloed van de cultuur en religie. Lu Jong is afkomstig uit Tibet, een land dat door zijn ligging en langdurige isolatie zeer waardevolle tradities opgebouwd en behouden heeft ivm levensvisie en levenswijze. Lu Jong heeft invloeden van Boeddhisme, Bön en Tibetaanse geneeskunde. De oudste oefeningen dateren uit de Bön periode, een vorm van sjamanisme verwant aan dat van Mongolië en Siberië.

 

Lu jong brengt je in beweging

Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Dit is de integratie van methode en wijsheid, zoals yang en yin, mannelijk en vrouwelijk. De ademhaling is hier ritmisch mee verbonden. Door de bewegingen wordt er druk gelegd op specifieke punten waar vaak blokkades zitten.

 

 

Losmaken van onbewuste blokkades en spanningen

Deze blokkades, die meestal van emotionele en mentale aard zijn, worden zachtjes losgema

akt. Er wordt veel belang gehecht aan het bewust worden van opgestapelde spanningen, en van de denkpatronen en strategieën die deze spanningen veroorzaken. Na een reeks bewegingen wordt een specifieke vorm van uitademen toegepast, waardoor alles wat losgemaakt werd, losgelaten kan worden. Deze blokkades bevinden zich vaak in de wervelkolom, maar ook in de organen, de ogen…

 

Verbinden met de 5 elementen

In het Tibetaanse boeddhisme heeft men een enorm respect en verbinding met de natuur en de elementen: aarde, water, vuur, wind en ruimte. Deze elementen zijn niet enkel aanwezig in de natuur rondom ons, maar ook in ons lichaam en in onze geest. We leren onszelf kennen en balanceren: heb jij te weinig vuur zodat je geen interesse meer hebt of heb je teveel vuur zodat je opgebrand kan raken?

 

 

 

Een heling van lichaam en geest

Ook de Tibetaanse geneeskunde heeft Lu Jong beïnvloed. Volgens dit Body-Mind systeem is de ultieme oorzaak van elke ziekte onze fundamentele onwetendheid. Diep binnenin weten we alles, maar onze geest is als het ware versluierd. Daardoor bekijken we de wereld vanuit onze bril, gekleurd door onze eigen opvattingen. Dit geeft aanleiding tot negatieve emoties, en die beïnvloeden het functioneren van ons lichaam. Door Lu Jong word je je bewust van je kijk op de wereld en van je negatieve emoties. Door de bewegingen ga je de blokkades losmaken die daardoor ontstaan zijn.

Als je elke dag Lu Jong doet, ook al is het maar 15 minuutjes, kan het je levensstijl veranderen.

Je voelt je gezonder en gelukkiger, je hebt meer het gevoel te leven in plaats van te overleven.

 

Praktisch
Datums: 22/02, 29/02, 07/03, 14/03, 21/03, 28/03, 18/04, 25/04  telkens van 19:30 – 21:00
Meebrengen
Losse sportieve kledij, flesje water, stylo en notitieblokje

Lees meer over Lu Jong op onze Internationale website:
https://tulkulobsang.org/en/certified-teachers/lu-jong-teachers/profile/421-ruben-dewulf

Gegevens

Datum:
februari 22
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€167,00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Ruben Dewulf
Telefoon
0485910046
E-mail
ruben@soulpath.be

Locatie

Soulpath
Bemortel 24
Sint-Katelijne-Waver, Antwerpen 2860 België
+ Google Maps
Telefoon
+32485910046
Bekijk de site van Locatie

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar