2 manieren hoe je Soulpath kan betrekken

  1. Word mede eigenaar van een deel van de Soulpath hoeve
  2. Word een vaste huurder

1. Word % mede-eigenaar van de Soulpath hoeve.

Dit kan als privé persoon of als Coöperatieve venootschap

Soulpath coöpereert

Het Soulpath-domein in Sint-Katelijne-Waver is een prachtige plek in het Waverwoud waar mensen in connectie komen met zichzelf, de ander en de natuur, en waar ze kunnen herbronnen en deelnemen aan workshops en andere activiteiten. Op het domein is er een prachtige yurt, een eco wellness corner, een pipowagen, een tipitent… Nu zijn wij, Ruben Dewulf en Eva Heuts eigenaar, maar we zouden de plek graag op een meer coöperatieve manier willen vormgeven en beheren. Daarvoor zijn wij op zoek naar mensen die mee willen investeren in Soulpath, mensen met goesting, financiële middelen en ambitie!

De voorbije jaren hebben we al heel wat geïnvesteerd en gerealiseerd, en nu willen we graag een versnelling hoger schakelen zodat het domein een echt voorbeeldproject wordt op ecologisch en sociaal vlak.

Ecologisch

Soulpath staat voor gezondheid & respect voor de natuur, en biedt een verblijf aan in rust & stilte en in een prachtige natuurlijke omgeving. Daarom wordt er op een ecologische manier geleefd en vragen we onze gasten om veganistisch of vegetarisch te eten, geen alcohol te drinken en niet te roken op ons domein.

Op het Soulpath-domein inspireren we mensen om in harmonie met de natuur te leven. We laten ze proeven van een levenswijze die een positieve impact heeft op de aarde, denk aan het sluiten van kringlopen, hernieuwbare energie, korte ketens, biologische voeding, veganistische/vegetarische levenswijze, duurzame mobiliteit, deelsystemen…

We dromen ervan om de hoeve te transformeren tot een echt voorbeeldproject op alle vlakken: natuurinclusief en regeneratief, aangenaam en gezond, opgebouwd uit natuurlijke materialen, met veel licht en lucht en het nodige comfort, warm in de winter en fris in de zomer, zelfvoorzienend qua water en elektriciteit. We wensen het water te zuiveren in een rietveld dat geïntegreerd is in onze prachtige permacultuurtuin. Ook dromen we van een ecologische zwemvijver en een grote ecologische moestuin, fruitbomen, bessenstruiken…

Sociaal

Vandaag zijn we al met een kleine community bestaande uit één koppel waar we een fietsatelier mee starten ter bevordering van de buurtintegratie, één vaste vrijwilliger die 15 uur voor Soulpath vzw werkt en één iemand die projecten voor kwetsbaar gevoelige doelgroepen uitwerkt en organiseert en nog één iemand die voelt of dit zijn plek wordt voor de toekomst. Het is de bedoeling om deze groep nog uit te breiden tot maximum 7 à 8 mensen.

We streven steeds naar vriendschappelijke en positieve sfeer tussen de bewoners, we helpen elkaar, we koken en klussen samen en spelen met de kinderen… Onze community draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn, het verhogen van de lokale veerkracht en het sociale weefsel in de buurt…

Ook is het onze droom om een groene zorgboerderij op te starten zodat we mensen die het wat moeilijker hebben een fijne plek in de natuur kunnen bieden om tot rust te komen (wat nu ook al gebeurt maar dan zonder subsidies of specifieke erkende statuten).

We organiseren binnenkort een netwerkevent om hier ideeën over uit te wisselen. Heb je goede ideeën, en/of een investeringsbudget, kom dan zeker naar het event! Houd onze website in het oog.

Afschaffen van het huurder – verhuurder verhaal

Gelijkwaardigheid en gelijkdragendheid staan centraal en daarom starten we een coöperatieve vennootschap waarbij je als bewoner mede-eigenaar wordt als, sympathisant mede-eigenaar met tal van voordelen die we steeds wensen te laten groeien door diverse samenwerkingen aan te gaan.

We starten een Broeder-Zuster raad waar je kan bij aansluiten tot maximum 13 personen.

Voor nu is het fundament gelegd met 4 vaste bewoners die zich committeren voor de langere tijd …

Cera Coopburo ondersteunt ons bij haalbaarheid, meerwaarde en oprichting coöperatie.

Met de coöperatie halen we geld binnen en kunnen mensen mede-eigenaar worden van 1 symbolische m² aan 1000€ (verder te concretiseren met Cera).

De uiteindelijke bedoeling is dat deze plek altijd kan blijven bestaan en groeien waren de komende 7 generaties en verder mogen zakken, landen, herverbinden met de natuur en daardoor dichter bij hun eigen natuur kunnen komen. Dat deze plek het begin mag zijn van een nieuwetijdsdorp.

Investeren in Soulpath

We zouden op korte termijn 300.000 euro willen verzamelen om een deel van de hoeve te kunnen verbouwen. De hoeve is in de jaren 70 verbouwd en is nu wel bewoonbaar, maar niet aangepast aan de hedendaagse normen en wensen. De eerste fase bestaat uit de ophoging en vervanging van het dak (zodat de zolderruimte hoog genoeg is om effectief te gebruiken), de creatie van een community ruimte en de creatie van een tiny house.

We zouden beginnen met alvast 1 deeltje van de hoeve te verbouwen zodat dit een afgewerkt Tiny House is en dit onmiddellijk kan verhuurd worden aan +-€800 per maand. Hiervan zou 80% integraal naar de investeerder kunnen gaan of een % onderling te overeenkomen.

Ik heb een team klaar staan dat graag aan de verbouwing wenst te beginnen tegen een heel schappenlijke uurtarief prijs met kwaliteit hoog in het vaandel gedragen.

2. Word een vaste huurder.

Er zijn verschillende mogelijkheden als huurder

Sfeerbeelden van het hele domein

  • Verhuur professionals
een kamer in de Hoeve

Magische natuurplek in onze woon-leef gemeenschap
TYPE COHOUSE
Kamer privé + gedeelde woning

PERSOONLIJK RUIMTE
Je deelt mee de oude hoeve op het domein. Je hebt een eigen kamer van +- 20 m2, keuken en badkamer.

GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN
Het Soulpath-domein in Sint-Katelijne-Waver is een prachtige plek in het Waverwoud waar mensen in connectie komen met zichzelf, de ander en de natuur, en waar ze kunnen herbronnen en deelnemen aan workshops en andere activiteiten. De zolderkamer is een ruimte kamer waar je bed, bureau en klein livingske kan maken.
Het is een langwerpige hoeve met 2 woonunits. Eenvoudige badkamer, met wasmachine, toilet, bad en lavabo. Er is een grote schuur en waskot en dan is er nog een community ruimte en gemeenschappenlijke keuken. Er is een wellness corner met Sauna en houtgestookte yakuzi (gebruik af te spreken) en buitendouche met warm water. 1,5 hectare domein tussen bos en weiland omgeven door 17 hectare wandelgebied.

VOORZIENINGEN

Keukens: 2 – Badkamers: 1 – Privéruimte bemeubeld – Tuin/terras – Vaatwasmachine – Wasmachine – Internet/Wifi – Fietsberging – Gratis parkeerruimte – BBQ

Open plaats tussen bos en wei voor Yurt of Dôme

PERSOONLIJK RUIMTE
De open ronde plaats in het bos dien je zelf in te vullen met een eigen woonst .De vorige bewoonster heeft de plek reeds gecreeërd. Het is gekozen door een kindje van 3 die haar eigen huisje wou en zo kwam de cirkel er. We vragen een vaste maandelijkse bijdrage van 350 euro om onze paradijselijke plek mee financiele draagkracht te geven en om deel uit te maken van onze community. Hierbij zit internet inbegrepen, water ook + kleine bijdrage jaarlijkse vervanging waterfilters.

GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN
Soulpath staat voor gezondheid & respect voor de natuur, en biedt een verblijf aan in rust & stilte en in een prachtige natuurlijke omgeving. Daarom wordt er op een ecologische manier geleefd en vragen we onze gasten om veganistisch of vegetarisch te eten, geen alcohol te drinken en niet te roken op ons domein. Externe gasten (kort durig verblijf) kunnen verblijven in de Vajra Krachtplek in het bos (vision queest en …), in de pipowagen (kleine zigeunerwagen), de yurt (authentieke Mongoolse tent) of de ammavan (caravan in de energie van moeder Amma), of in je eigen tent, allen met een fantastisch zicht op de groene omgeving.

Er is een gedeelde keuken/druivenserre.
Gedeelde Tempelyurt
Hier kan je yoga doen, meditatie, in stilte lezen, gezellig zijn bij de kachel die je zelf mag aansteken.

Gebruik van wasmachine in badkamer

VOORZIENINGEN
Keukens: 1 – Badkamers: 1 – Tuin/terras – Wasmachine – Fietsberging – Gratis parkeerruimte – BBQ – Sauna & hottub – Buitendouche, Community Space, Outdoor Bar – Trampoline


TYPE COHOUSE
Alles privé + gedeelde ruimte (1 slaapkamers)

Deze pagina word regelmatig bijgevuld.